Наталка Діденко: розпечене гаряче дихання Сахари поки що Україну, на щастя, оминає


Хоча й назва завтрашнього антициклона, який організує в Україні сонячну красиву погоду, й дещо дивна, Fee (чи Фе, чи Фі), але нам таке "фе" підходить))

Карта 1.


Бо впродовж вихідних накоплюється купа справ, прибирання, розгрібання робочих і домашніх тижневих завалів, відвідання нарешті якогось музею, виставки, варення, консервація, перекочування з дивана на кухню і назад, відвідання родичів та друзів, ближчі чи дальші поїздки.

Все це сміливо плануйте.


Бо впродовж 15-16 липня саме наш славний Fee зумовить практично повсюди білі хмарки, синє небо й яскраве сонце - суху погоду.

Лише на Луганщині та завтра ще й на Харківщині можливі окремі короткочасні дощі з грозами.


Розпечене гаряче дихання Сахари поки що Україну, на щастя, оминає.

Проте для українців, які перебувають на півдні Європи, у її центральних країнах і навіть в деяких країнах Східної Європи - важлива інформація!


Ось цитую чудових колег Віталій Постригань із Черкаського Гідрометцентру!

"Спекотна хвиля Цербера, названа Італійським метеорологічним товариством на честь триголового пса-чудовиська, зображеного в пеклі Данте, принесе екстремальні умови в найближчі кілька днів, коли температура може сягати 49°!. У десятьох містах, включаючи Флоренцію та Рим, оголошено червоний рівень небезпеки". 


Цербер може спробувати лизнути нас спекою в понеділок-вівторок, проте доведеться все одно підібгати хвоста - бо нас температурою повітря +30+33 градуси не сильно й налякаєш.


А поки що все ж вихідні.

Температура повітря 15-16 липня становитиме ексклюзивно комфортні +25+29 градусів, трохи свіжіше на північному сході і традиційно вище у південній частині та на Закарпатті, +28+31 градус. Також може бути більше 30-ток в неділю в західних областях України.

Карта 2.


Це, погодьтеся, ніякий не Цербер, а якесь миле цуценятко з хвостиком-бубликом.


У Києві в суботу та неділю очікується суха переважно сонячна погода з комфортною температурою повітря +26+28 градусів.

У понеділок у столиці можлива спека до +30 градусів, проте вже у вівторок пройде дощ і температура повітря трохи знизиться.


Половина літа вже практично за нами, встигніть одягнути мережива, батисти, шовки, побільше білого, яскравого й у квіточки, солом'яні капелюхи й капелюшки, панамки, голі коліна, голі плечі, шорти, бретельки, все, що любить літо)

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!